RUŽNE SCENE U SPLITU Policija pucala ispred Torcidinih prostorija, ima ozlijeđenih policajaca

Foto: Josko Ponos/CROPIX

U petak je odigran susret između Hajduka i Dinama, koji je završio 1:1, a najveći hrvatski nogometni derbi nije mogao proći bez ružnih scena na tribinama, ali i poslije utakmice.

Navijači Dinama, Bad Blue Boysi, zapalili su stolice nakon završetka utakmice, tako da je Poljud u jednom trenutku bio doslovno u plamenu. Zbog incidenta su morali intervenirati i vatrogasci, koji su, srećom, požar brzo ugasili. Torica je pak palila transparente drugih navijačkih skupina.

Nastavak se dogodio i poslije utakmice.

U petak oko 23.50 sati, u Zrinsko-franskopanskoj ulici, građani su pozvali policiju zbog narušavanja javnog reda i mira pred Torcidinim prostorijama.



“Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja osobe su napale policijske službenike na način da su prema njima bacali boce. U događaju su četiri policijska službenika zadobili lakše tjelesne ozlijede.

U cilju odbijanja daljnjeg napada policijski službenik je u zrak ispalio tri streljiva, te su policijski službenici uporabili sredstva prisile, sprej s nadražujućom tvari i službenu palicu, a sve kako bi zaustavili daljnji napad i uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira”, rekli su za Dalmatinski portal iz PU splitsko-dalmatinske.

Privedeno je šest osoba, dok su se ostali sudionici događaja razbježali. Na mjestu događaja je obavljen očevid.

 

Komentari