Sačić: Policija ne smije pasti pod utjecaj političke moći

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić je, tijekom rasprave o izvješćima o radu policije za 2020. i 2021., rekao da se mora prekinuti svaka veza “naših policajaca i krim službenika s kriminalnim miljeom” istaknuvši i da policija ne smije pasti pod utjecaj političke moći.

– Svaka veza naših policajaca i krim-službenika se mora prekidati s kriminalnim miljeom. Tu nema dvojbe, rekao je Željko Sačić (Klub Hrvatskih suverenista).

Smatra i da se treba kontrolirati i rad policajaca izvan službe jer policajci moraju znati s koje poslove izvan službe i koje djelatnosti mogu obavljati.

Sačić je istaknuo i da policija ne smije pasti pod utjecaj političke moći već samo izvršavati zakone.



– Ne smijete preuzimati ulogu zakonodavca i ne smijete kreirati kaznena djela kao što se pokušava u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, poručio je.

Većina zastupnika se založila za što bolji statusni i materijalni položaj policajaca ali i upozorila na porast broja silovanja i kaznenih djela na štetu djece i obitelji te na potrebu rješavanja kaznenih djela korupcije.

Oporbeni zastupnici izrazili su nezadovoljstvo što izvještaje u Saboru nisu predstavili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ili glavni ravnatelj policije Nikola Milina već ih je predstavila državna tajnica Irena Petrijevčanin.

Komentari