Sačić protiv obuke ukrajinskih vojnika: Umjesto da ulažemo u vojnu sigurnost Hrvata, mi ih izlažemo riziku

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Jedno od glavnih pitanja koje okupira hrvatsku javnost je hoće li se u petak skupiti dvotrećinska većina koja će glasati za odluku o sudjelovanju Hrvatske u vojnoj misiji EUMAM.

Stav Hrvatskih suverenista po tom pitanju je i više nego jasan, a general i saborski zastupnik Željko Sačić istaknuo je kako se nada da ni ostali zastupnici neće podleći “neprincipijelnom političkom pritisku vladajuće većine”.

Istaknuo je da se prije svega radi o pritisku premijera Andreja Plenkovića “koji ne bira sredstva da dobije potrebnu dvotrećinsku većinu”.

“Pomoć Ukrajini kao žrtvi ruske agresije nije sporna, međutim ulazak u direktan ratni sukob je nedopustiv. Svaki Hrvat, svaki domoljub mora biti protiv takve odluke, ne zato jer bi se time naštetilo Ukrajini, nego zato što se time šteti hrvatskim nacionalnim interesima, vojnoj sigurnosti, hrvatskom narodu. Mi ne možemo mahnuti rukom i reći, ‘ionako nam je isti neprijatelj, što sad’. Ne znamo kad će nekom ludom Rusu pasti na pamet da napravi nešto zlo Hrvatima, zato što mi na našem teritoriju obučavamo ukrajinske vojnike”, poručio je Sačić i poslao poruku kolegama i kolegicama u Saboru.



“Saborske zastupnice i zastupnici, nemojte u ovom povijesnom trenutku biti na strani nepravde, neodgovornosti i strani onih koji se kockaju s vojnom i nacionalnom sigurnošću. Mi nismo spremni za rat. Umjesto da ulažemo u vojnu sigurnost Hrvata, mi ih izlažemo riziku od ratnog sukoba. Sve što možemo hrvatskoj javnosti poručiti je to da prate što njihovi saborski zastupnici rade”, zaključio je Sačić za portal Direktno.

 

Komentari