Samo osam birača glasalo je u Buriloviću, Milanović pobjedio

Niksa Stipanicev / CROPIX

Samo osam od 209 birača, njih manje od četiri posto, izašlo je ove nedjelje u općini Barilović na ponovljene izbore za predsjednika države, polovica izašlih (4) glas je dala SDP-ovu kandidatu Zoranu Milanoviću, doznaje se u nedjelju navečer u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Na tim izborima, čiji rezultat nema nikakav utjecaj na rezultate prvog izbornog kruga, dva je glasa dobila Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ), a po jedan neovisni Miroslav Škoro i Dario Juručan .

 Iako ni na koji način ne mogu utjecati na izborni rezultat, izbori u Bariloviću morali su se ponoviti jer je prošle izborne nedjelje, kod prebrojavanja glasova u glasačkoj kutiji nađeno više listića od broja birača koji su glasovali.

Zakon u tom slučaju propisuje raspuštanje biračkog odbora i imenovanje novog, te ponavljanje izbora, što se ove nedjelje i dogodilo. Za predsjedničke izbore prošle nedjelje u zemlji i inozemstvu bilo je otvoreno više od 6.500 biračkih mjesta, a ono u Bariloviću, u Karlovačkoj županiji, jedino je na kojem su izbori ponovljeni.

 Budući da prošle nedjelje nitko od 11 predsjedničkih kandidata nije osvojio dovoljno glasova da bi bio izabran za predsjednika, on će se izabrati u nedjelju, 5. siječnja, u drugom izbornom krugu u koji je ušlo dvoje kandidata sa najviše dobivenih glasova, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović.

Komentari