Sastali se Beroš i Zadravec: Napokon sam imala priliku direktno mu reći svoju stranu

Foto: PIXSELL

Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, već je četiri tjedna na bolovanju, točnije od 21. svibnja. U međuvremenu se prijavila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice te je jedna od ukupno troje prijavljenih kandidata.

Jučer se sastala s ministrom zdravstva Vilijem Berošem koji kaže da su se sastali na njen zahtjev, a evo što su rekli iz Ministarstva zdravstva: Ministar zdravstva, izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, primio je na sastanak prof. dr. sc. Dijanu Zadravec, bivšu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na njen zahtjev. Pitanja bolovanja nisu za ministra zdravstva, već je stvar procjene liječnika obiteljske medicine, poslodavca te eventualno HZZO-a.

Sastanak je komentirala i Zadravec:

“Napokon sam imala priliku direktno mu reći svoju stranu jer je dosad sve mogao čuti samo od druge strane. Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu, za koju sam tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene, odnosno upravnog akta. On to po Zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava.”



Osvrnula se i na SMS koji optužuje Jandrokovića: “Ne bih željela da se fokus sada s ovih kriminalnih radnji u KBC-u Sestre milosrdnice i općenito oko ovih nepravilnosti u javno-zdravstvenom sustavu skrene u nekom drugom smjeru” piše Index.hr

Komentari