Schmidt: Bosna i Hercegovina imat će dobru budućnost ako će njezini politički akteri surađivati

Foto: Antonio Balic/Cropix

Bosna i Hercegovina imat će dobru budućnost ako će njezini politički akteri surađivati, rekao je u ponedjeljak visoki predstavnik međunarodne zajednice u toj zemlji Christian Schmidt na početku Bledskog strateškog foruma.

U izjavi novinarima uoči početka konferencije naglasio da je zapadni Balkan prostor s potencijalom za suradnju te da je optimističan o budućnosti Bosne i Hercegovine.

– Svi koji razmišljaju o svojim pozicijama moraju vidjeti da će BiH imati dobru budućnost budu li svi surađivati, to je ključna poruka, kazao je Schmidt.

Naglasio je kako stanovnici BiH žele sigurnost, posao i dobru perspektivu, a ne rasprave o pojedinačnim interesima.



On će prisustvovati panelu čelnika jugoistočne Europe na kojem će sudjelovati premijer Andrej Plenković i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

U raspravi će sudjelovati i kosovski premijer Albin Kurti i srbijanska premijerka Ana Brnabić, predsjednik slovenske vlade Robert Golob, crnogorski premijer Dritan Abazović i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Schmidt će dan kasnije biti uvodničar na panelu o zapadnom Balkanu na kojem će, između ostalih, govoriti šef diplomacije BiH Elmedin Konaković, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i posebni predstavnik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Komentari