Schmidt razjasnio zašto nije otišao u Banja Luku: ‘Bio je spreman napad na mene’

Cropix

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt poručio je kako se ne boji Dodikovih prijetnji te da će doći u Republiku Srpsku. Istaknuo je kako se ne osjeća kao kukavica i slabić jer u utorak nije otišao u Banja Luku, već je istaknuo kako je mudriji od Milorada Dodika.

“Bile su postavljene barikade kako bi se spriječio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Glazbeni festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali spriječiti moj dolazak?! Zamislite da se dogodio napad na mene ili da su mi zabranili ulazak u zgradu, i to pred kamerama, da me netko silom spriječio, vjeruje li bilo tko, osim u Banjoj Luci, da bi se u Europi netko radovao tome, možda bi se u Moskvi radovali. Imali biste situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova zemlja bi bila dalje od Europe. Djelovao sam mudro”, rekao je Schmidt.

‘Svoje ću obveze izvršiti’
Schmidt je poručio da će sigurno doći u Banju Luku, ne precizirajući kad.

“Svoje ću obveze izvršiti i mnogi će se začuditi kako će to izgledati. Kad bih se bojao otići u dio zemlje koja je kandidat za EU zato što mi netko prijeti, onda nešto ne bi bilo u redu sa mnom”, rekao je Schmidt za N1.



Komentari