SDP ĆE IMATI ČETIRI KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA? Kolar uskače u trku, Ostojića se još čeka

screenshot

Nakon Peđe Grbina i Mirele Ahmetović treći koji će se ubaciti u utrku za čelno mjesto SDP-a bit će Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan, a on će danas u stranačkoj središnjici na Ibleru u Zagrebu svoju kanidaturu predstaviti taman pola sata nakon što Grbin svoju odradi ispred iste te zgrade, pišu Vijesti.hr. 

Još se čeka hoće li kvartet pretendenata za vrh SDP-a začiniti i Ranko Ostojić, a barem vremena ne nedostaje s obzirom na to da, podsjetimo, postupak kandidiranja traje do 31. kolovoza. Nakon što završi kandidacijski postupak sastat će se izborna komisija koja u tri dana mora utvrditi pravovaljanost kandidatura i tada počinje i službena kampanja u stranci za izbore koji će po načelu jedan čovjek – jedan glas biti održani 26. rujna.

Grbin je prvi obznanio da želi biti predsjednik SDP-a, odmah nakon izbora, a prvi je predstavio i svoje smjernice za novi SDP, a početkom tjedna Ahmetović je u zagrebačkoj središnjici predstavila svoju viziju stranke.

Danas će na Ibleru svoje motive za kandidaturu i program predstaviti Kolar, a u općim crtama na tragu je onoga što zagovaraju i Grbin i Ahmetović – izgradnja: SDP-a kao moderne stranke lijevog centra i Hrvatske kao moderne države te izgradnja pravednog društva.



Njegova kandidatura iznenadila je mnoge, a možda najviše dugogodišnjeg šefa SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji i bliskog suradnika Sinišu Hajdaša Dončića, inače u  Grbinovu timu. Kako bilo, Kolar je prikupio neslužbeno podršku određenog broja lokalnih i regionalnih organizacija na sjeveru Hrvatske, te u Vukovaru i Slavoniji.

No, ono što Kolara izdvaja od ostalih jest što prema informacijama iz njegova kruga on svojim podupirateljima govori kako sebe kao dobrog organizatora i operativca vidi na mjestu predsjednika stranke, a ne nužno i kao budućeg premijera. Pitanje je stoga ulazi li on kao nečiji eksponent koji želi otvoriti vrata ulasku neke druge, jače osobe za sljedeće parlamentarne izbore, pišu Vijesti.hr.

Stipić o izborima u SDP-u: Grbin je favorit za predsjednika stranke, ali pobjeda mu nije zagarantirana

Komentari