SDP ovci izabrali Ahmetović za političku tajnica, Grdešić postao voditelj Središnjeg savjeta; Raspuštene dvije županijske i jedna gradska organizacija

Mirela Ahmetovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP je na online sjednici Glavnog odbora u subotu za političku tajnicu stranke izabrao saborsku zastupnicu Mirelu Ahmetović, a za voditelja Središnjeg savjeta stranke Ivana Grdešića.

Izvijestio je to novinare predsjednik stranke Peđa Grbin rekavši kako će oni raditi na stvaranju SDP-ovih politika.

Saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, bila je Grbinu protukandidatkinja na unutarstranačkim izborima, a predsjednik SDP-a u izjavi je istaknuo njezinu srčanost i energiju kojom zastupa socijaldemokratske vrijednosti te vrijednosti onih koji su je svojim glasovima izabrali u Hrvatski sabor.

Grbešić je bivši hrvatski veleposlanik u SAD-u te u Ujedinjenom Kraljevstvu “i osoba koja se svojim znanstvenim i političkim radom već dokazala”, istaknuo je Grbin.



I prije nego što je imenovan počeo je raditi na važnim politikama za SDP i za Hrvatsku – konkretno rad na tome što možemo naučiti iz koronakrize bilo u zdravstvenom bilo u ekonomskom dijelu te kako to možemo iskoristiti za budući razvoj Hrvatske, rekao je Grbin.

SDP okreće novu stranicu 

“Ovime SDP okreće novu stranicu stranicu u kojoj ćemo se daleko više baviti  politikama i konkretnim mjerama za unaprjeđenje života naših sugrađanki i sugrađana”, poručio je predsjednik SDP-a nakon današnjih odluka Glavnog odbora.

Istaknuo je i da je Glavni odbor izmijenio Statut stranke tako da ubuduće svi članovi SDP-a mogu glasovati na unutarstranačkim izborima, neovisno jesu li platili članarinu.

“Ponosan sam što je ta odluka donesena jednoglasno, time se ispravlja nepravda o kojoj su govorili svi kandidati za predsjednika stranke za unutarstranačke kampanje”, dodao je.

Ahmetović je najavila pripremu programa stranke, koji će  SDP “pozicionirati kao modernu socijademokratsku stranku”.

Istaknula je tri ključne politike – zaštita najugroženijih i uspostava socijalne jednakosti i pravednosti, plan oporavka te ekonomskog rasta i razvoja na socijalno, ekološko, tržišnom modelu te besokompromisna borba protiv korupcije.

Grdešić je rekao kako se na neki način vraća u rad SDP-a nakon vremena Ivice Račana koji je tu ideja savjeta pokrenuo i promovirao kao oblik rada.

Savjeti stranke će biti svojevrsni komunikacijski mostovi između društva i stranke i na taj način stvoriti ne samo preduvjete za novu regrutaciju u samu stranku, već i prostor za protok novih, inovativnih ideja, te odgovora na krize, rekao je Grdešić.

Raspuštena vodstva dviju županijskih organizacija 

Neslužbeno se doznaje da je Glavni odbor većinom glasova raspustio vodstva županijskih organizacija Brodsko-posavske i Zadarske županije, koje vode saborske zastupnice Marina Opačak Bilić i Renata Sabljar Dračevac, zbog nefunkcioniranja i nepripremljenosti za lokalne izbore.

Zbog ostavke predsjednika Tihomira Jaića raspušteno je i vodstvo Bjelovarsko-bilogorske županijske organizacije, a raspušteno je i vodstvo gradske organizacije Slavonskog Broda.

 Sve su te organizacije dobile povjerenike.

Komentari