SDP se za vrijeme izborne šutnje oglasio na Facebooku: ‘Znamo da ste bijesni’

Ronald Gorsic/CROPIX

SDP se usprkos izbornoj šutnji oglasio na Facebooku. “Znamo da ste bijesni! Nemojte da vas zaustave na zadnjem koraku! Evo kako do potvrde”, poručili su i ostavili poveznicu na kojoj se mogu pronaći upute kako mogu glasati oni građani koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača.

“Nemojte dopustiti da vas HDZ-ov MUP obeshrabri u ostvarenju vašeg građanskog prava! Izvadite plavu potvrdu i glasujte”, istaknuli su prozvavši suparničku stranku.

Na biračkom mjestu OŠ Josipa Jurja Strossmayera u Varšavskoj ulici Zagrebu i dalje je takva gužva da birači čekaju u redu praktički do križanja Ilice i Frankopanske. Čitateljica nam javlja da konobar iz obližnjeg kafića nosi kavu biračima koji čekaju u redu i to po promotivnoj cijeni od 1,5 eura.

Foto: Otvoreno.hr

Mnogi građani zalinuti za glasanje

 



Iz Izbornog povjerenstva Grada Zagreba javljaju kako je na terenu primijećeno da mnogi birači, iako imaju važeće dokumente, nisu upisani u popise birača. Iz zagrebačkog izbornog povjerenstva kažu da svi ljudi koji imaju takvih problema, kao i oni koji nemaju važeću osobnu iskaznicu, trebaju otići do nadležnog ureda po plavu potvrdu. Popis nadležnih upravnih tijela možete provjeriti na poveznici.

Naime u registru birača uneseni su datumi isteka osobne iskaznice koji se ne poklapaju s datumom isteka otisnutim na iskaznici. Iz tog razloga mnogi građani su zakinuti za glasanje. Još nije jasno kako je došlo do pogreške u sustavu.

Komentari