Šef HEP-a Frane Barbarić pod pravosudnim pritiskom: Stiže nova vrtoglava novčana kazna

Dragan Matic / CROPIX

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić dobit će zbog bespravne gradnje na Hvaru novu kaznu. Ako ne sruši vilu, slijedi i treća kazna, a onda mu država ruši kuću.

Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP), koji ni nakon nekoliko upozorenja Državnog inspektorata i kaznene prijave protiv njega nije srušio bespravno sagrađenu vilu u Hvaru, a koji je unatoč tome i aferi s prodajom plina za cent još na svojoj poziciji, uskoro bi trebao dobiti i drugu novčanu kaznu, i to od oko 10000 eura.

Kako se neslužbeno doznaje, u tijeku je izricanje druge novčane kazne, jer unatoč činjenici da je dobio rješenje o uklanjanju bespravno sagrađene vile i unatoč tome što je dobio prvu novčanu kaznu od oko 6800 eura, Barbarić još nije srušio ilegalnu gradnju na Hvaru, što su utvrdili inspektori na terenu.

U krajnjem slučaju država će mu srušiti kuću, a on će morati snositi sve troškove
Nakon što Barbarić zaprimi ovu novu kaznu, od oko 10.000 eura i ako u roku od mjesec dana ne sruši vilu, ići će mu i treća novčana kazna, koja će biti još veća od ove druge, a ako ni nakon nje u roku od mjesec dana ne ukloni bespravnu gradnju, onda će mu država srušiti kuću, a sve će troškove rušenja morati snositi sam.



Sudske tužbe koje je podnio protiv rješenja Državnog inspektorata u ovom slučaju neće mu pomoći jer žalba ne odgađa izvršenje.

 

Komentari