Šef SDP-a postao član uprave najvećeg donatora HDZ-a

Marko Katanović / Facebook

Predsjednik Gradskog vijeća i šef križevačkog SDP-a Marko Katanović postao je novi član uprave građevinske tvrtke Radnik.

Katanović nam je potvrdio kako se vratio u tvrtku u kojoj je ranije radio, i to na njihov poziv. No, opovrgava spekulacije da će se zbog toga politički pasivizirati.

“Ostajem predsjednik Gradskog vijeća i SDP-a Križevaca”, navodi Katanović koji će zadržati i privatni biznis s pranjem rublja koji dobro ide.

Na čelu Radnika je najveći dioničar Mirko Habijanec (HDZ), koji kontrolira 46,7 posto udjela. Zanimljivo kako je odmah iza njega utjecajni križevački SDP-ovac Ivan Knok s 11,7 posto dionica.



Prihod pola milijarde

Knok je, inače, bio dugogodišnji član uprave Radnika, a mandat mu je prestao u rujnu 2018. godine. S Markom Katanovićem uprava Radnika trebala bi brojati sedmero članova.

Radnik je najuspješnija hrvatska građevinska kompanija s godišnjim prihodom od gotovo pola milijarde kuna, oko 400 zaposlenih i 30-ak milijuna kuna neto dobiti.

Radnik je i HDZ-ov najveći donator: u tri posljednje godine ta je građevinska grupa stranci uplatila oko 400.000 kuna. Bili su i najveći donatori predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović s iznosom od 100.000 kuna, piše Danica.hr.

Komentari