Šef SOA-e progovorio o prijetnjama Milanoviću: ‘Obavili smo razgovor s njim’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Prošlo je već neko vrijeme od svojevrsne uzbune u vladi kada su zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću pred Banske dvore izašli interventni policajci s dugim cijevima, no još uvijek nije poznato tko prijeti premijeru i članovima vlade.

“Još radimo na tom slučaju, odnosno, na tim slučajevima. Imali smo sada blago povećanje u prijetnjama, to vam ide po ciklusima. Kad imate određeni događaj u javnosti onda to ponekad provocira određene nestabilne osobe da se i one ubace”, rekao je u Dnevniku Nove TV Daniel Markić, ravnatelj SOA-e.

S informacijama treba biti izrazito oprezan, zato mnogo toga mora ostati u tajnosti i ne smije se otkriti.

“Meni je cilj da se to riješi, a svaki detalj koji bi vam mogao dati, nama bi mogao onemogućiti dobre rezultate, ali aktivno radimo i mi i policija na svim tim slučajevima”, poručio je Markić.



Prijetnje dobiva i Milanović
“U javnom izvješću ukazali smo na dvije posebne skupine, ali naravno da postoji određen broj pojedinaca. To mogu biti i mladi i stariji ljudi, mogu biti i žene – ne bih ušao u detalje”, objasnio je ravnatelj SOA-e.

Nova TV kaže kako prijetnje s vremena na vrijeme prima i Milanović, a to indirektno potvrđuje i Markić. Kako navodi, razgovor o prijetnjama SOA je obavila i s Milanovićem.

“Jednako o tome razgovaramo s predsjednikom vlade i Republike”, a za izjave predsjednika i premijera Markić kaže samo: “Neću komentirati njihove komentare, svatko od njih može imati i vlastito mišljenje, neovisno o našoj analizi.”

“Kibernetički napadi iz Rusije se pojačali”
“I sam politički i javni diskurs u Hrvatskoj je postao žešći, nismo mi to Hrvati izmislili, nažalost, dolazi i iz drugih zapadnih zemalja, a kao posljedica tog možda ponekad prežestokog diskursa izaziva reakcije i kod određene osobe u našem društvu”, napominje Markić.

Postoje skupine koje su povezane s određenim državama i napadaju hrvatske institucije, EU i NATO.

“Definitivno su se kibernetički napadi iz Rusije povećali”, zaključio je Markić.

 

Komentari