SELAK O PADU LETJELICE: Banožić je nesposoban, 6 tona nečega padne na grad i to nije prijetnja??

Foto: Screenshot

Premijer Andrej Plenković i DORH suglasni su u tvrdnji da je na dronu koji je pao na Jarunu bila aviobomba. No, iscurila je i informacija da forenzička analiza nije dokazala postojanje eksploziva. O tome se nisu očitovali u Centru za vještačenje Ivan Vučetić.

Vojni pilot Ivan Selak govorio je o tome za RTL Danas Selak je komentirao kakva je to bomba bez eksploziva.

“To je neka nevidinka, prvo je ne vidite, pa ne čujete, pa ne znate za nju, pa nema eksploziva. Takva bomba kako je rekao ministar obrane imala je slična bivša vojska, to je FAP-100.

Koristili smo je i to je bomba koja se među pilotima zvala mala krmača, napravi čudo na zemlji, tako da ni jedan prozor na studentskom domu ne bi ostao čitav, svi koji su šetali u blizini bili bi mrtvi, a letjelica koja je skupa s njom pala bi završila u pizzeriji Stara Sava”, kazao je Selak.



Osvrnuo se i na tvrdnju iz vlade da se radilo o špijunskom dronu s kojeg je netko skinuo tehnologiju za skidanje i stavio bombu koja, prema neslužbenim nalazima, nije imala eksploziv.

“Zamagljivanje situacije”
“Siguran sam da će u Centru za vještačenje Ivan Vučetić pronaći fragmente eksploziva jer ta bomba u sebi sadrži eksploziv i upaljače, veći broj upaljača. Imate upaljače koji aktiviraju piropatrone, poklopac s padobranom, unutrašnjost uništenja te bombe, ima ih”, kazao je.

Kazao je i da je nebitno je li bilo eksploziva ili se radilo o bombi.

“To je zamagljivanje situacije. Prava stvar je nesposobnost NATO-a da u dubini svoje teritorije zaštiti članicu NATO-a i pad objekta koji je velik kao avion u glavni grad jedne zemlje. Pod broj dva je nesposobnost, nekompetentnost i neznanje ministra koji izjavljuje da ovo ne predstavlja opasnost za državu. Kad ti 6 tona nečega padne u centar tvog grada, nebitno je li naoružano ili ne, to nije prijetnja? Pa tko je tu normalan”, kazao je Selak.

“Nije to palo Stoltenbergu iz glave”
Komentirao je i tvrdnje tajnika NATO-a da je letjelica bila nenaoružana.

“Nije to palo Stoltenbergu iz glave. Vjerojatno mu je netko iz NATO-a rekao koji zna o čemu se radi rekao da se radi o špijunskoj letjelici koja nije naoružana. Možete dokazati što god hoćete s ljudima koji se bave istraživanjem”, kazao je.

Osvrnuo se i na tvrdnje premijera da je do eksplozije došlo ispod zemlje.

“Ovaj krater mi je smiješan. Jednostavno se izračuna i vidi se da je to krater koji odgovara letjelici. Da je bila dodatna eksplozija…. Naravno da se vidio bljeska, eksplozija koja odbacuje poklopce padobrana za pad letjelice s padobranom. S obzirom da se radi o nekontroliranom padu, u nekontroliranom padu ona pada prevelikom brzinom, izvlače se padobrani, gurtne ne mogu izdržati, pucaju i padobrani nestaju”, kazao je.

 

Komentari