Selak Raspudić: HDZ pokušava još jedan svoj perfidni plan uništenja općeg dobra provesti u djelo

Damjan Tadic/Cropix

Saborska oporba uputila je u utorak brojne kritike na prijedlog izmjena Zakona o prostornom uređenju o kojem će Sabor raspravljati u srijedu, nazvavši ga “zakonom opasnih namjera”, “još jednim perfidnim planom uništenja općeg dobra” i “u korist određenih pojedinaca”.

– Ono što se pokušavalo, otuđenje javnih plaža, kroz Zakon o pomorskom dobru, ali nije uspjelo jer su se građani i udruge na vrijeme ustali, sada vlast pokušava zakulisnim igrama i drugim putem ugradi ono što je sporno u tom Zakonu kroz izmjene Zakona o prostornom uređenju, upozorila je Marija Selak Raspudić (Most).

HDZ, kaže Selak Raspudić, pokušava još jedan svoj “perfidni plan uništenja općeg dobra provesti u djelo” micanjem rasprave o zakonu od očiju javnosti, u popodnevne sate, u nadi da nitko neće pratiti tu raspravu.

Pojasnila je da će se kroz te izmjene- da bi se osigurala inozemna gradnja solarnih i vjetroelektrana- Hrvatska de facto pretvoriti u skladište energije za bogatu Europu, bez ikakvih prostornih planova i poštivanja struke jer se ta moć daje kroz takozvane državne planove i pojedinačne izmjene u ruke Vlade i Andreja Plenkovića.



On će moći direktno, svojim diskrecijskim odlukama, odlučivati o našem općem dobru, pomorskom dobru i krškim pašnjacima i nećemo prostorno planirati u skladu sa strukom nego da nečiji privatni interes budu zadovoljeni, kazala je Selak Raspudić.

Komentari