Sergej Šojgu obišao ruske vojnike: Govorio im o “denacifikaciji” Ukrajine

Šojgu (Foto: Guliver)

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu obišao je vojnike uključene u, kako je Moskva naziva, “posebnu vojnu operaciju” Rusije u Ukrajini, priopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo obrane.

“Čelnik ruske vojske obišao je helikopterom područja na kojima su razmješteni vojnici i ruske postrojbe u području posebne vojne operacije”, priopćilo je ministarstvo na aplikaciji Telegram.

Moskva invaziju na Ukrajinu naziva “posebnom vojnom operacijom” kojoj je cilj “demilitarizacija” i “denacifikacija” susjedne zemlje. Kijev i njegovi saveznici nazivaju je neizazvanim osvajačkim činom.

Ministarstvo je priopćilo da je Šojgu razgovarao s vojnicima na “prvoj crti” i na “zapovjednom položaju”. Međutim, nije jasno kada se dogodio taj posjet niti je li Šojgu bio u Ukrajini.



Kratki video objavljen uz priopćenje prikazuje Šojgua u vojnom helikopteru te nekoliko snimki iz zraka.

Objava je uslijedila dan nakon sastanka ruskoga predsjednika Vladimira Putina s najvišim vojnim zapovjednicima, među kojima je bio i Šojgu, a na kojemu je tražio njihovo mišljenje o tome kako treba nastaviti rusku vojnu kampanju u Ukrajini.

U najvećem sukobu u Europi nakon Drugog svjetskog rata poginule su tisuće ljudi, milijuni su rasljeni, a brojni gradovi razoreni.

 

Komentari