‘SITUACIJA JE DOSTA TRAUMATIČNA’ Oglasila se ravnateljica zagrebačke Klasične gimnazije: Hladnim oružjem prijetio je jednom učeniku…

Goran Mehkek/Cropix

Nepoznati muškarac naoružan oštrim predmetom ušao je u ponedjeljak poslijepodne u zgradu zagrebačke Klasične gimnazije, a tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, potvrdila je zagrebačka policija.

Povodom ovog događaja, izjavu za medije dala je ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić.

“Situacija je dosta traumatična i dogodila se krizna situacija u školi, danas između 13 i 14 sati. Za vrijeme nultoga sata u školu je ušao nepoznati mladi čovjek i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku u razredu. Sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su posljedice, nitko nije ozlijeđen, učenik je sam izašao iz škole. Policija je pozvana, o daljnjem razvoju nemam konkretnije informacije” izjavila je ravnateljica.

Sad se, kaže, moraju pozabaviti time da pomognu učenicima prebroditi ovu situaciju.



“Nastava se nastavila odvijati uobičajeno, nismo prekinuli nastavu. Mislim da je bolje da su učenici ovdje kako bi mogli razgovarati s našim stručnim službama”, navodi.

Nemaju, nastavlja, saznanja o nekakvim ranijim prijetnjama. “Ovo nije bilo vezano uz školu ili uz druge učenike. Vjerojatno je iskoristio trenutak međusmjene da uđe u školu, u tim trenucima je oko 600-700 učenika na ulazu u školu, to je nemoguće kontrolirati”, navodi dodajući da se radilo o starijoj osobi, bio bi uočen, ali radilo se o njihovom vršnjaku pa je vjerojatno zato prošao neprimijećen.

Nije mi poznato da je mladić u školi prijetio bilo kojem nastavniku, zaključila je, javlja Direktno.hr

Komentari