Situacija na Pantovčaku je iznimno ozbiljna i opasna: Milanoviću stvari krenule nizbrdo

Foto: Damir Krajac/Cropix

Klizište na Pantovčaku iz dana u dan se pogoršava. Iako se aktiviralo još početkom ožujka, situacija je sada sve ozbiljnija.

Situacija na klizištu u predsjedničkom kompleksu na Pantovčaku koje se aktiviralo početkom ožujka puno je ozbiljnija nego se u prvi tren činilo. Riječ je o klizištu starom 15 godina, koje se ponovno aktiviralo i zbog kojeg je tlo propalo oko metar i pol.

Također, stradale su rampa na glavnom ulazu i nadstrešnica. Također, vodovodne cijevi pucaju gotovo svakodnevno, a građani strahuju da se problem ne proširi na dio sa stambenim objektima.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Jedno od 20 klizišta

Osim toga, cesta polako tone, a sve tona očigled okolnih stanara. Treba dodati kako su razlozi aktiviranja klizišta, osim jake kiše, svakako i izlijevanje velikih količina vode u šumu te pucanje vodovodnih cijevi.



Sve je nedavno potvrdio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. On je čak rekao da će grad izdvojiti koliko god treba sredstava ne bi li se problem riješio. Ipak, rješenja i dalje nema na vidiku. Podsjetimo, riječ je o jednom od 20 klizišta koja se nalaze na Pantovčaku.

Komentari