SJAJNA REAKCIJA LIJEČNIKA Dok se Zagreb tresao, četiri trudnice došle su u bolnicu u Petrovu

Goran Mehkek / CROPIX

Četiri trudnice u Kliniku za ženske bolesti Petrova stigle su s trudovima i čekale porođaj točno u vrijeme kad je Zagreb tresao najjači potres u zadnjih 140 godina.

Tresla se i stara zgrada rađaonice pa su liječnici, babice i sestre sve četiri trudnice hitno odveli do automobila. Tamo su čekali da se napravi improvizirana rađaonica u Odjelu za onkološku ginekologiju koja je nije stradala u potresu, piše Jutarnji list.

Porođaj je krenuo, rođene su dvije djevojčice, a kako Jutarnji doznaje od dr. Gordana Zlopaše, i majke i djeca su dobro. Dvije druge trudnice koje su također nakratko završile u automobilima još čekaju porođaj. Liječnici kažu kako ne bi trebalo biti problema.

Dvije trudnice koje su također trebale danas roditi u Petrovoj, a imaju rizičnu trudnoću, prebačene su – jedna u KBC Sestre milosrdnice, a druga u KB Merkur. Naime, nakon što je izmješten Odjel za intenzivnu skrb iz Petrove u KB Dubrava, Petrova je ostala bez uređaja potrebnih pri rađanju djece iz rizičnih trudnoća. Primjerice, jedna je trudnica tek u 33. tjednu i nosi blizance, a druga u 32. i također mora hitno roditi.



U seljenju odjela intenzivne skrbi Petrove u Dubravu uz Hrvatsku vojsku bilo je i stotinjak Bad Blue Boysa, rekao nam je ginekolog dr. Mislav Herman.

BAD BLUE BOYSI POMAŽU ZAGREBU Navijači Dinama spašavaju inkubatore iz rodilišta

Komentari