SKANDAL! Mladi hrvatski policajac prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije, dobio je otkaz

Ilustracija: Tom Dubravec/cropix

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska je 7. studenog 2022. godine rješenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koji je raspoređen u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku, Postaju granične policije Tovarnik. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Kako doznaje Dnevik.hr, mladi policajac je na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske te strane zemlje, radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja.

“Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe. Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenog 2022. godine, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak”, rekli su iz policije vukovarsko-srijemske.

 



Komentari