Škare Ožbolt: Moj program ni u jednoj rečenici nema podudarnosti s Mostovim

Fotografija: Foto Bitunjac

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt objavila je u sklopu posebne rubrike na službenoj internetskoj stranici istaknute dijelove programa za nadolazeće lokalne izbore.

Na službenoj internetskoj stranici njene kampanje, volimzagreb.hr, u rubrici #rješenja objavljeni su istaknuti dijelovi izbornog programa te ideje za koje će se zalagati ako postane gradonačelnica. Ukupno je 12 tematskih kategorija koje su vezane uz potres, sport, obrazovanje, kulturu i mnoga druga.

No, kako piše Jutarnji list, u toj su rubrici navodno plagirali dijelove izbornog programa Mostovog kandidata s lokalnih izbora u Zagrebu 2017. godine – Marka Sladoljeva. Neka su poglavlja prepisana od riječi do riječi, tvrde u tom listu. Nakon što su iz Jutarnjeg poslali upit njenom timu, navode kako su sporni dijelovi odmah uklonjeni.

Voditelj njena ureda Leo von Breithen Thurn istaknuo je da se od početka kampanje njihov program nalazi na službenoj stranici, u PDF formatu.



”Jedini izvor koji je korišten u izradi našeg Programa bio je Program razvojne strategije Grada Zagreba u razdoblju 2017. – 2020. godine. Sve ostale insinuacije glede vjerodostojnosti sadržaja našeg Programa ne smatramo potrebnim komentirati. Ovakve pokušaje diskreditacije smatramo nedostojnim naše pažnje”, rekao je Von Breithen Thurn za Jutarnji.

Iz zagrebačkog Mosta kazali su da ”neće raditi frku oko toga”.

”To pokazuje da se na funkciju zagrebačkog gradonačelnika ne može kandidirati bez jakog tima stručnjaka iza sebe i ponosni smo da smo i 2017. imali fantastičan program koji drugi kandidati koriste kao referentnu točku”, objasnili su.

“Utrka na 100 metara s preponama”

Škare Ožbolt je u telefonskoj izjavi Hini komentirala medijske navode da je njezin program “rijetko viđen plagijat” i da je “od riječi do riječi prepisala program od Mosta”.

Spomenute navode ocijenila je neistinitim i napomenula kako se to može provjeriti na stranicama njezine gradonačelničke kampanje .

“Na stranicama se može vidjeti da moj program i program moga tima u kojemu su, među ostalima i docenti i doktori znanosti, ni u jednoj rečenici nema podudarnosti s Mostovim programom iz 2017.”, izjavila je Škare Ožbolt.

Dodala je kako je svjesna da će kampanja za čelnu osobu hrvatskoga glavnog grada “biti utrka na 100 metara s preponama i preprekama, podmetanjima i hakiranjima”.

Troskot zahvalio na reklami

Mostov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Zvonimir Troskot objavio na Facebook profilu kako je iznimno neugodno iznenađen činjenicom da je njegova protukandidatkinja Vesna Škare Ožbolt “prepisala velik dio programa Mosta iz 2017.” te joj “zahvalio na reklami”.

“Iako mi je gospođa Vesna Škare Ožbolt simpatična protukandidatkinja, moram priznati da sam iznimno neugodno iznenađen činjenicom da je od riječi do riječi prepisala veliki dio programa Mosta iz 2017.”, napisao je Troskot.

Ocijenio je da je takav postupak “samo potvrda da Most ima najkvalitetniji stručni tim, a nažalost neki kandidati imaju ambiciju, ali ne i viziju, kao ni stručan tim potreban za vođenje tako velikog sustava kao što je Grad Zagreb ako je sve što mogu ponuditi copy-paste tuđeg rada”.

Naglasio je, uz ostalo, da je Most za ove izbore, u suradnji s cijelim timom iznimno kvalitetnih stručnjaka, pripremio ozbiljan program koji nudi novu sliku i viziju razvoja Zagreba.

Komentari