Škoro: Obavještajci sada hodaju po Osijeku i pokušavaju iskopati nešto o meni

Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro komentirao je u Osijeku, gdje danas boravi u sklopu kampanje, izjavu protukandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da u hrvatskoj sigurnosno-obavještajnoj službi vlada visoki stupanj korumpiranosti.

Predsjednica mora odgovoriti na pitanje otkada zna za korupciju

“Na čelu države imamo ženu koja svako malo nešto izjavi, pa onda 10-16 ljudi drugi dan skupa s agencijama i s njom pegla što je ona htjela reći. Al dobro. Druga stvar koja mi je indikativna je da je izjavila jednu skandaloznu stvar, koju sam slutio i s obitelji osjetio na svojo koži – da postoji sigurnosna obavještajna zajednica koja je korumpirana”, rekao je Miroslav Škoro odgovarajući na pitanja novinara.

Na pitanje da detaljnije pojasni na što je mislio kad govori o iskustvu s obavještajnom zajednicom, Škoro je odgovorio: “Tu mislim na brojanje krvnih zrnaca, pritiske na moju suprugu, moju djecu i obitelj, pa informacije da nešto dolazi preko srpskih opskurnih portala koji su povezani s Vučićem… To sve je za mene opskurno.”

“U šest mjeseci, otkad sam se usudio dirnuti u sustav, moji takmaci pokušavaju diskreditirati mene i moju obitelj. Obavještajci i sada razgovaraju po Osijeku i pokušavaju iskopati neke stvari iz moje prošlosti. Zato sam vas i doveo ovdje u Višnjevac, evo vam moji radnici, prijatelji i rodbina razgovarajte s njima i pitajte što vas zanima,” kazao je Škoro.



Ponovio je da predsjednica mora odgovoriti na pitanja otkada zna za korupciju u SOA-i, što je poduzela, koga je obavijestila…

“Sučeljavanje sinoć je bila jedna smijurija, bilo mi je žao što sam došao, ali onda sam zaključio da je dobro da narod vidi kako funkcionira taj sistem koji ima dva lica – Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića”, kazao je Miroslav Škoro.

Ponovio je da bi pomilovao Tomislava Merčepa

“Rekao sam da bih, kao i bilo kojeg drugog čovjeka za kojeg se steknu uvjeti. On je u teškom psihofizičkom stanju. Pomoilovao bih svakog branitelja. Trebalo bi mu dopustiti da bude u kućnom pritvoru. Da se ne ponovi slučaj Đure Brodarca. To je za mene kao kršćanina normalni znak milosrđa”, rekao je Škoro.

Komentirao je i izjavu HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja koji je rekao da upravo zbog Merčepa ima njegov glas.

“Imam ja njegovu naklonost duže vremena”, zaključio je Miroslav Škoro, pišu Vijesti.hr.

Komentari