Slaven Dobrović: Današnja spektakularna uhićenja su ništa drugo nego predizborna predstava za javnost

facebook

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske Slaven Dobrović, na današnja uhićenja u Hrvatskim šumama, ali i drugdje reagirao je Facebook objavom:

“Ova današnja spektakularna uhićenja su ništa drugo nego predizborna predstava za javnost u kojoj treba pokazati kako država kroz ‘neovisni i samostalni’ pravosudno-policijski aparat nema tolerancije prema klijentelizmu i korupciji. Po svemu sudeći, aktere u ovoj priči snažno povezuje jedan notorni klijentelistički energetski projekt koji je još u vrijeme HNS-ovog ministra Vrdoljaka osigurao izdašne poticaje koje će potrošači električne energije uredno plaćati te time omogućiti brzi povrat investicije, a potom i iznimno bogaćenje. Da je ovakav klijentelistički način upravljanja resorima u Hrvatskoj potpomognut sa svih strana vidimo po izdašnom kreditu HBOR-a koji je dobiven za njegovo financiranje, a i po postupku ministra okoliša i energetike iz srpnja 2017. koji projekt oslobađa od obveze procjene utjecaja na ekološku mrežu.

Dakle, klijentelizam u Hrvatskoj je konstanta, a ovo danas tek je mali programirani poremećaj s minimalnim trajnim posljedicama. Stoga, akteri iz ove priče se ne trebaju bojati, nakon velike medijske pompe i puno buke, nastat će tišina i zaborav i neporemećeni poslovno-klijentelistički odnosi, posebno nakon izbora zbog kojih je sve ovo i servirano. Njima novce i zaradu nitko uzeti neće, a narodu uz nešto prethodne medijske zabave ostaje surova realnost – veći računi za struju.

Međutim, građanima je sve teže prodavati rog pod svijeću pa možda ova predstava pogodi baš one koji su od nje mislili profitirati,” kaže Dobrović u objavi.



Reakcija bivšeg ministraOva današnja spektakularna uhićenja su ništa drugo nego predizborna predstava za javnost u…

Gepostet von Slaven Dobrović am Freitag, 29. Mai 2020

Komentari