Smijenjena načelnica Lovreća i dalje ostaje u fotelji; Bauk: Trebalo bi poništiti sve akte koje je ‘načelnica’ donijela nakon prestanka mandata i pozvati policiju

Anita Nosić i dalje je načelnica općine Lovreć, bez obzira na to što je odjavnom prebivališta zbog kupnje stana iz programa poticane stanogradnje u Zagrebu te dobivanja subvencioniranog APN-ova kredita promijenila mjesto prebivališta.

Pa iako je time automatski, po sili zakona, izgubila funkciju načelnice – ona ostaje na čelu ove male općine u zapadnom dijelu Imotske krajine. Lovrećani su, eto, iznad zakona Republike Hrvatske i svih državnih institucija, u ovom slučaju Ministarstva uprave.

Tako, naime, stoji u službenom odgovoru Općine Lovreć na upit Slobodne Dalmacije tko im vodi općinu ako je načelnica to automatski prestala biti dopisom Ministarstva uprave.

“Načelnica dolazi na posao, naša Općina funkcionira, računi se plaćaju, poslovi idu dalje, rade i naši komunalni djelatnici i viši referent za komunalne poslove, također i voditeljica i koordinatorica programa “Zaželi” koje su ujedno ovlaštene i za provođenje ostalih projekata u općini. Čekaju se daljnje upute od Ministarstva uprave za ovu nastalu situaciju”, piše u odgovoru Općine Lovreć.



Načelnica Anita Nosić, koja je tu profesionalnu funkciju preuzela 23. svibnja 2017. godine, prema dostupnim podacima, odjavila je prebivalište u Lovreću 11. prosinca 2018. godine i prijavila se u Zagreb sve do 10. lipnja 2019., odakle se opet “vratila” u Lovreć, na adresu u Nosićima – po Zakonu o lokalnim izborima automatizmom gubi tu dužnost, premda Ministarstvo uprave taj datum piše 7. veljače 2020. godine, kada su doznali za ovu aferu.

Bivši ministar uprave Arsen Bauk na društvenim mrežama komentirao je ovo imotsko ‘bezakonje’.

“Ministarstvo bi trebalo poništiti sve akte koje je “načelnica” donijela nakon prestanka mandata (i to po tumačenju koji joj ide u prilog) i pozvati policiju. A što je najinteresantnije, ako bi zamjenik podnio ostavku raspisali bi se izbori i mogla bi se kandidirati…”, napisao je Bauk na Facebooku.

Komentari