Snažan potres pogodio susjedstvo, osjetio se i u Hrvatskoj: ‘Treslo je baš dobro i dugo’

Foto: Emsc

Snažan potres magnitude 5,6 po Richteru pogodio je jutros Crnu Goru. Epicentar je bio uz samu granicu Crne Gore i BiH, nedaleko od Gacka, 28 kilometara od Nikšića. Za sada nema informacija o ozlijeđenima niti o materijalnoj šteti.

Zatreslo se u 4 sata i 6 minuta, a potres se osjetio na dubrovačkom području, diljem Dalmacije i regije. Kako su izvijestili iz Seizmološke službe RH, epicentar bio je 56 kilometra sjeveroistočno od Dubrovnika.

Nakon prvog, i najjačeg, uslijedio je niz slabijih potresa. Onaj od 3,1 po Richteru zatresao je u 4.30 sati, potom od 2,3 po Richteru u 5.01 sati, još jedan u 5.18 sati od 2,6 po Richteru i posljednji od 2,8 po Richteru u 5.38 sati. Ukupno, u dva sata od prvog potresa, više od 10 naknadnih podrhtavanja zabilježeno je na području Crne Gore, a dva potresa pogodila su BiH, prenosi Dnevno.hr.

Preko tisuću reakcija

Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) koji prikuplja podatke o potresu stiglo je preko tisuću reakcija. Brojni pišu kako su zbog potresa “iskočili iz najdubljeg sna”, a da je zatreslo snažno i trajalo oko 30 sekundi.

“Dugo i snažno”, “Jako dugačak potres. Obzirom koliko je trajao i kako se osjetio, tamo i epicentru mora da je jako gadno”, “Treslo je baš dobro i dugo je trajalo, spavali smo svi u kući, ali je vječnost koliko je drhtalo, kako su sekunde nekad velike…”, “U Dubrovniku se dobro čulo i treslo. Trajalo 10-ak sekundi”, neke su od reakcija.

Zagrepčane uznemirio novi potres: ‘Ovo je fino streslo! Ovaj nije bio blag’

Komentari