SOA I USKOK ISTRAŽUJU SUCE Pokrenuta najtemiljitija sigurnosna provjera

Ilustracija Foto: Ranko Suvar / CROPIX

SOA kreće u sigurnosnu provjeru osječkih sudaca, istražuje i Uskok. Predsjednik Županijskog suda Zvonko Vrban, kojeg isto čeka provjera, poslao je zahtjev. 

“Ja sam danas poslao ponovo zahtjev da se izvrše sigurnosne provjere svih sudaca koji su godišnjim rasporedom raspoređeni u Odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, rekao je za Dnevnik.hr. 

Riječ je o najtemeljitijoj sigurnosnoj provjeri prvog stupnja koju su suci prošli kad su počeli raditi na tom odjelu. I tad im se provjeravala imovina, mogući kontakti s kriminalnim miljeom.

“Mislim da je rađena prije nekoliko godina kada su oni postajali sucima uskočkog odjela, sad točno ne znam koje godine”, rekao je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.



Najavljuje češće sigurnosne provjere, u Osijek šalje pravosudnu inspekciju te razmišlja o opciji reizbora sudaca.

Na pitanje je li odgovoran osječki sud koji nije zabranio pravomoćno presuđenom Zoranu Mamiću da napušta državu, Malenica je rekao: “Sud u Osijeku do izvršnosti presude još nije izvršna može izreći mjeru opreza”.

Most prikuplja potpise zastupnika da se Đuru Sessu razriješi dužnosti.

“Ja sam svjestan da će nas predsjednik sabora Gordan Jandroković odbiti zbog procedure, ali tada je na potezu predsjednik Milanović. Nema više kritiziranja, Milanoviću povuci potez”, rekao je saborski zastupnik Mosta-a Nikola Grmoja.

 

Komentari