SOA odgovorila na predsjedničine optužbe o korupciji u tajnim službama!

Goran Mehkek / CROPIX

Iz SOA-e su odgovorili na izjave aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, o korupciji u sigurnosnim službama.

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić poslao je očitovanje Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Još nema odgovora poduzimaju li što policija i DORH nakon upozorenja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u tajnim službama.

Grabar-Kitarović iz Svetog Petra u šumi: Korupcija je sveprisutna u društvu, smatram da je u SOA-i sada stanje malo bolje



 “Što se tiče korupcije, ona je nažalost sveprisutna u društvu, ona nije samo u politici. Ali meni je najviše zabrinjavajuće kada je prisutna u onim agencijama koje bi se trebale baviti borbom protiv korupcije”, kazala je kandidatkinja i aktualna šefica države Kolinda Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima novinarima dan nakon što je na sučeljavanju na javnoj televiziji rekla da se bori protiv korupcije u sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Kolinda Grabar-Kitarović na sučeljavanju govorila o korupciji u SOA-i, reagirali ministri

Objasnila je da je mislila na postupak protiv bivših čelnika VSOA-e Darka Grdića i Ognjena Preosta, koje se optužuje za pronevjeru novca.

Bivši čelnik VSOA-e Darko Grdić u srijedu je putem svoje odvjetnice priopćio da je predsjednica Republike na njegov račun iznijela niz teških neistina i zlonamjernih tvrdnji i time izvršila izravan pritisak na neovisnost pravosuđa i pokušaj utjecaja na pravosudna tijela u sudskom postupku.

Odvjetnik Ognjena Preosta, Nenad Strukan u srijedu je priopćio da je predsjednica Grabar-Kitarović u svojoj izjavi o njegovu klijentu povrijedila presumpciju nevinosti i namjerno izvršila izravan utjecaj na rad Vrhovnog suda RH koji tek mora odlučiti je li kriv Preost zbog kaznenog djela koje mu se stavlja na teret, javlja Dnevnik.hr.

 

Komentari