Šok u Osijeku: Autobus s putnicima propao u rupu nasred ceste, evo što se zaista dogodilo

Foto: Screenshot

U rupu u Ulici kralja Petra Svačića u četvrtak ujutro upao je autobus GPP-a.

U udubljenju je završio zadnji lijevi kotač autobusa Gradskog prijevoza putnika, a kako su nam objasnili iz PU osječko-baranjske, riječ je o oštećenju koje je već postojalo. Autobus je zadnjim kotačem upao u rupu koja se stvorila zbog obilne kiše i ispiranja terena.

Potrebe za intervencijom nije bilo jer je, kažu iz policije, vozač GPP-a uspio izvući autobus na sigurno.

Kako se od mjesta propadanja na cesti radi i saniraju postojeća oštećenja, obaviještena je tvrtka koja izvodi radove da proširi zonu popravka.



Iz Gradskog prijevoza putnika kazali su nam pak da je asfalt popustio pod težinom autobusa te da su iz Vodovoda Osijek utvrdili da je na tom mjestu puknula cijev.

“U autobusu je bilo putnika, nitko nije ozlijeđen. Vozač nije uspio sam izvući vozilo, pa smo ga izvukli uz pomoć kamiona. Zasad ne znamo ima li oštećenja na autobusu, ali je povučen iz prometa dok ne vidimo stanje”, rekli su nam u GPP-u.

Vodovod: “Stanovnici mogu biti mirni”

Iz osječkog Vodovoda u razgovoru za DNEVNIK.hr detaljno su objasnili što se dogodilo – došlo je do loma kućnog priključka na vodovod, zbog čega se isprao teren kolničkog traka.

“Pri prolasku autobusa pod njime je pukao asfalt jer više nije bilo ‘posteljice’, odnosno terena pod kolničkim trakom. Naše su ekipe odmah izašle na teren unatoč kiši i saniraju taj kućni priključak, dok će se za sanaciju samog kolnika pričekati bolji vremenski uvjeti. To će potrajati nekoliko dana, ali stanovnici Svačićeve ulice, kao ni drugi sugrađani nemaju nikakvog razloga za zabrinutost”, poručili su iz Vodovoda, piše Dnevnik.hr 

Komentari