Šokantna vijest iz Pariza: Hrvatska katolička misija izbačena iz crkve, sutra zadnja misa

ilustracija

“Pariška Nadbiskupija i župa Saint Germain de Charonne u kojoj već godinama slavimo Svete Mise i okupljamo se na naša druženja, odlučili su da nam više neće produžavati ugovor o korištenju crkve i prostorija koje smo do sada koristili”, piše don Stjepan Lončar

Hrvatska katolička misija u Parizu izbačena je iz crkve u Parizu, koju je godinama koristila i ove nedjelje bit će služena posljednja misa na hrvatskom jeziku. Tu dramatičnu vijest objavio je župnik don Stjepan Lončar, voditelj Hrvatske katoličke župe u Parizu, koji se pismom obratio svojim župljanima, prenosi Bild.ba.

– Mnogi ste već čuli za novonastalu situaciju u našoj Misiji. Pariška Nadbiskupija i župa Saint Germain de Charonne u kojoj već godinama slavimo Svete Mise i okupljamo se na naša druženja, odlučili su da nam više neće produžavati ugovor o korištenju crkve i prostorija koje smo do sada koristili – piše don Stjepan Lončar, dodajući kako su im to najavili prije godinu dana, ali smo su se nadali i vjerovali da se to ipak neće dogoditi.



Komentari