Šostar o platformi Cijepise: Nama ne funkcionira i mi smo odmah nakon prvog dana odustali i promijenili sustav naručivanja

Matija Habljak/PIXSELL

Ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar potvrdio je kako Grad Zagreb ne koristi platformu Cijepise s obzirom kako od prvog dana nije funkcionirala, te kako oni u Zagrebu imaju svoj sustav naručivanja.

“Mi smo samo prvi dan pokušali koristiti platformu, međutim kako platforma nije funkcionirala, a do tada još ni u jednoj županiji nitko nije išao naručivati preko nje, odlučili smo se promijeniti način naručivanja, tako da smo naručivali preko domova zdravlja, preko e-naručivanja, CEZIH-a. Liječnici obiteljske medicine trebaju oko 15 sekundi da naruče svog pacijenta. Taj nam je sustav fantastično funkcionirao jer mi smo samo koordinatori i logistika cijepljenja”, rekao je Šostar.

Upravo su na Velesajmu, nakon pogreške na platformi Cijepi se, cijepili mlađu populaciju.

“Ne znam što se dogodilo s platformom tada, ali činjenica je da su došli i mlađi ljudi. Ako je netko naručen, nije na nama da odlučujemo hoće li se cijepiti ili ne”, komentirao je Šostar.



Na pitanje je li platforma po njegovu mišljenju doživjela kolaps, s obzirom na to da su se oni oslonili samo na liječnike obiteljske medicine, rekao je:

“Nama ne funkcionira i mi smo odmah nakon prvog dana odustali i promijenili sustav naručivanja.”

Onima koju su se na cijepljenje prijavili putem platforme, Šostar savjetuje da razgovaraju sa svojim liječnicima obiteljske medicine da ih naruče.

Šostar najavio je da će se u svibnju u Zagrebu uz Velesajam otvoriti još tri mjesta za cijepljenje, te da će se ono provoditi cijeli dan i ponedjeljkom te petkom. Planiraju, rekao je, cijepiti dnevno najmanje oko 6,5 tisuća ljudi, prenosi HRT.

Ministarstvo zdravstva demantira navode: Građani neće ‘izgubiti red’ na cijepljenje

Komentari