Specijalci u punoj opremi okupirali centar Zagreba, evo koga su doveli na sud

Foto: Robert Fajt / CROPIX / Ilustracija

Specijalci iz Antiterorističke jedinice Lučko u punoj opremi, s maskiranim licima i naoružani HS-ovim automatskim puškama, privukli su pažnju prolaznika kada su se pojavili ispred zagrebačkog Županijskog suda, u ranim poslijepodnevnim satima.

Dva specijalca su prvo stigla crnim terencem i zajedno s osobljem suda osigurali četiri slobodna parkirna mjesta. Potom su pozvali kolege koji su doveli blindirano vozilo marke Gurkha u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova (MUP). U jednom trenutku, izveli su muškarca s lisicama na rukama iz Gurkhe i kratkim koracima ga odveli do suda. Tijekom cijelog događaja, ostali specijalci su budno motrili okolinu s puškama u rukama.

Desna ruka narkobossa
Muškarac kojeg su doveli, kako je kasnije doznao Jutarnji list, je Petar Ćosić zvani Šarac (52), desna ruka crnogorskoga narkobossa Darka Šarića, koji se nalazi u istražnome zatvoru od travnja prošle godine kada su ga policija i USKOK osumnjičili da je zajedno sa Šarićem, koji se nalazio u srbijanskom zatvoru, u Europu prokrijumčario 1,5 tona kokaina, kao i da su naručili ubojstvo svojega poslovnoga partnera, s kojim nisu bili zadovoljni u dalekom Ekvadoru.

Ćosić je danas priveden na ročište kako bi se odlučilo o produljenju pritvora za još dva mjeseca. Nakon ročišta, vraćen je u zatvor. Ćosić i Šarić, koji je nastavio trgovinu kokainom iz zatvora u Beogradu koristeći skrivene mobitele, identificirani su preko komunikacije putem aplikacije SKY koju je rekonstruirao Interpol.



Nedavno je Uskok podigao optužnicu protiv Ćosića i drugih navodnih članova njihove kriminalne skupine, uglavnom temeljem dokaza iz spomenute aplikacije. Očekuje se da će Ćosić pokušati osporiti zakonitost poruka iz SKY-a kao dokaza. Prije mjesec dana, Manuel Vulić, Ćosićev nećak, koji je izbjegao uhićenje u travnju prošle godine skrivajući se u Kolumbiji pod lažnim identitetom međunarodnog policajca, izručen je iz Kolumbije u Hrvatsku.

 

Komentari