Split: Započeta izgradnja vrtića i školske dvorane u vrijednosti 11,7 milijuna eura

Foto: Nikola Vilić/Cropix

U splitskoj gradskoj četvrti Pujanke u ponedjeljak je započeta izgradnja dječjeg vrtića i školske sportske dvorane u vrijednosti oko 11,7 milijuna eura.

Gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je zadovoljstvo početkom radova istaknuvši kako su dječji vrtić i sportska školska dvorana na Pujanki bili prvi projekt koji su on i suradnici prilikom preuzimanja vlasti u Splitu najavili da će ga pripremiti i realizirati.

“U sljedećih nekoliko godina Grad Split će uložiti više od 150 milijuna eura u izgradnju novih i dogradnju postojećih vrtića, izgradnju školskih dvorana i dogradnju škola, kako bi upisali svu djecu u vrtiće, omogućili nastavu u jednoj smjeni te tako visoko podigli standard predškolskog i školskog obrazovanja u Splitu,” poručio je Puljak.

Ravnatelj Osnovne škole Branimir Glavinović zahvalio je gradonačelniku Puljku i suradnicima na njihovom zauzimanju za izgradnju sportske školske dvorane u toj splitskoj četvrti.



Uz Osnovnu školu na Pujanki gradi se, kako je rečeno, dvodijelna školska sportska dvorana, kojoj će u prizemlju biti smještene duple svlačionice sa sanitarijama, nastavnički sklop sa kabinetom, ambulantom te dvije nastavničke prostorije.

U južnom dijelu bit će smješten prostor sportskih borilišta, s pripadajućim spremištima sprava i opreme te prostorijom režije.

Na katu je predviđeno gledalište koje se sastoji od fiksnog dijela s kapacitetom od 92 gledatelja te teleskopskih tribina od 220 gledatelja.

Uz gledalište se nalazi dvorana za korektivnu gimnastiku, pripadajuće svlačionice te spremište opreme.

Budući Dječji vrtić Pujanke bit će kapaciteta osam odgojnih skupina, od kojih četiri jasličke skupine i četiri vrtićke skupine.

Predviđena je i izgradnja garaže sa 17 mjesta za potrebe vrtića, kao i sve potrebne prostorije, sanitarne jedinice, kuhinja, blagovaonica, uredi, multisenzorna prostorija, spremište i druge pomoćne prostorije.

Predviđen je ozelenjeni tepih-krov, a dostupnost krovnog vrta osigurana je vanjskim i unutrašnjim stubištem.

Na krovnim poljima predviđeno je uređenje zelenila i terasa za dječju igru. izvijestili su iz Gradske uprave.

Komentari