Puljak potvrdio: Splitsko Gradsko vijeće još se neće konstituirati

Splitski gradonačelnik potvrdio je kako nije postignut dogovor te kako se Gradsko vijeće grada Splita neće konstituirati 21. lipnja.

“Sutra nećemo konstituirati Gradsko vijeće, sutra nastavljamo razgovore” rekao je, javlja N1.

Naveo je da su neke stvari dogovorili, poput okvira za suradnju, no ostali su još neki detalji. A pregovore dodatno otežava konzultiranje između čak pet političkih opcija.

Odgovarajući na pitanje postoje li ideološki problemi, zbog kojih Most ne želi ući odmah u koaliciju, rekao je kako dosad takvih pitanja nije bilo. “Lokalne teme su rijetko ideološke. Sve se može napraviti u duhu tolerancije i razumijevanja”, istaknuo je Puljak.



U ponedjeljak neće biti biti formnirane ni mandatna ni komisija za izbor i imenovanja. Stoga bi scenarij mogao biti sličan kao prije četiri godine na prvoj sjednici, javlja Dalmatinski portal.

Tada je HDZ-u, ponajprije Andri Krstuloviću Opari bilo sporno da Nevenka Bečić bude predsjednica Gradskog vijeća, ali su se s partnerima iz HGS-a brzo dogovorili za Juru Šundova.

Ovaj put Most želi definirati programsku suradnju i hodograme aktivnosti.

Ne žele, kažu dati, bezrezervnu podršku bez dosljednog dogovora.

S druge strane Ivica Puljak, ako se ne dogovore, ne bi imao ništa protiv novih izbora.

Zakonski rok za drugi pokušaj je 30 dana, ako ne uspiju, treći popravni je za još 30. Ne postignu li dogovor, na repertoaru su novi izbori za Vijeće.

Komentari