Šprem: Pritisak na sindikate je sustavan od prvog dana štrajka

Predsjednica sindikata Sanja Šprem Foto: Cropix

Pregovori obrazovnih sindikata i Vlade nastavit će se u nedjelju u u 15 sati u Vladi, potvrdila je čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Pregovori se nastavljaju nakon što je trosatni sastanak premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima sindikata u obrazovanju u petak prekinut bez dogovora.

Šprem: Sindikati ne odustaju od zahtjeva

U izjavi za N1 predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem rekla je uoči novog kruga pregovora da sindikati ne odustaju od svojih zahtjeva.

“Uz pregovarače koji će danas sjesti za stol s predstavnicima Vlade stoji snaga 68.000 ljudi u sustavu obrazovanja i motiv su nam roditelji koji nam daju podršku, učenici, bake i djedovi. Mislim da nitko u ovom momentu ne osjeća svu ovu snagu koja je nama vjetar u leđa kao što to osjećamo mi čelnici u ovom trenutku.”



Kaže da u posljednja 24 sata nije bilo konkretnih pritisaka na sindikat i dodaje: “Pritisak na sindikate je sustavan od prvog dana štrajka, no sindikati su snažni, vidjeli smo da smo potaknuli jedinstvo u zbornicama, sigurnost da ćemo doći zajedno do cilja i nadamo se da će taj cilj biti već danas.”, piše N1.

Vlada je uvijek za kompromis

Podsjetimo, nerazumijevanje između sindikata i Vlade je toliko da su na sastanku sindikalni čelnici govorili isključivo o povećanju koeficijenata, što uostalom traži i njihovo članstvo u ogromnoj većini, dok Vlada i dalje govori samo o dodacima na plaću i osnovici koju povećava za sve javne i državne službe.

“Vlada je uvijek bila za kompromis”, rekao je Andrej Plenković.

“Mi smo dali i paket rješenja, ali vidite i sami da i drugi polako počinju dolaziti sa zahtjevima, artikuliraju ih kroz medije, o koeficijentima”, dodao je.

DANAS SE NASTAVLJAJU PREGOVORI Još neki sindikati se prijete štrajkom, a spominje se i moguća zabrana štrajka

Komentari