Srbi zabranili Dan državnosti u RS-u, dočekali šefa diplomacije BIH zvižducima i urlali: ‘Srbija, Srbija’

Screenshot: X

Stotinjak pripadnika Boračke organizacije grada Banje Luke okupilo se ispred prostorija SDP-a BiH, gdje su ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića dočekali zvižducima.

Pojavio se i videozapis na kojem se može vidjeti kako je Konaković u Banju Luku stigao službenim vozilom i s osiguranjem.

Dok je izlazio iz automobila, ministra su dočekali zvižduci i povici “Srbija, Srbija”, no čini se da Konaković nije obraćao pažnju na prosvjednike, piše Klix.ba.

Zabranili okupljanja na Dan državnosti
Inače, prosvjednici su se okupili kako bi iskazali svoje neslaganje zbog najavljenog dolaska članova Trojke u Banju Luku povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.

Inače, Dan državnosti obilježava se na dan kada je 1943., na prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća BiH (ZAVNOBiH), posebnom rezolucijom BiH definirana kao federalna jedinica u sastavu nove Jugoslavije, čime je ujedno obnovljena njezina državnost.

U Republici Srpskoj taj praznik i dalje ne priznaju kao zakonit. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zabranilo je okupljanje povodom Dana državnosti BiH u Banjoj Luci i Mrkonjić Gradu.

Komentari