STIGLE PRESUDE: Bandićevi suradnici proglašeni krivima, namještali su kućice i šatore na gradskim događanjima

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Stigle su presude za Bandićeve igrače iz tzv. Afere Bundekfest, a ovi bivši bliski suradnici pokojnog gradonačelnika Zagreba danas su proglašeni krivima za pogodovanja pojedinim ugostiteljima za razne prigodne gradske manifestacije.

No, presuda je nepravomoćna pa će se četvorka na nju moći žaliti.

Prvooptuženi u ovoj aferi Ratimir Jureković, nekadašnji viši stručni savjetnik pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, određena kazna od 8 mjeseci zatvora zamijenjena je radom za opće dobro.

Josipu Nalisu i Zdenku Antunoviću, jednom od najbližih Bandićevih suradnika, također je određeno 11 mjeseci zatvora zamijenjeno radom za opće dobro, piše Jutarnji.



Josip Katić, bivši ravnatelj Zagrebačke koncertne Direkcije, dobio je 8 mjeseci zatvora (uvjetno na dvije godine), dok je zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje Tedi Lušetić dobio 11 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od 3 godine i dodatnu novčanu kaznu u iznosu od 45.000 kuna.

Podsjetimo, svi su optuženi da su 2013. i 2014. namještali natječaje za dodjelu mjesta za šatore na javnim manifestacijama u gradu Zagrebu.

Iako su tijekom sudskog postupka tvrdili da su nevini, na zadnjem ročištu svi su priznali krivnju, osim Lušetića.

 

Komentari