Stipo već 16. put osuđen za prijevaru, ali i dalje je u bijegu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Stipo Križanac (42) osuđen je na godinu dana zatvora zbog prijevare dvije osobe s područja Koprivnice i Virovitice kojima je obećao srediti pozajmice pa im uzeo novac. Riječ je o okorjelom kriminalcu koji je od 2001. do danas čak 15 puta pravomoćno osuđivan, uglavnom za prijevare i teške krađe, a šteta koju je počinio je milijunska.

No, problem sa Stipom, muljatorom rođenim u Austriji i s prebivalištem na području Vira, je taj što je nedostupan hrvatskom pravosuđu. Nitko, naime, ne zna gdje je on.

Stipo na sudu u Koprivnici “nije ispitan jer tu dokaznu radnju nije bilo moguće provesti budući da nije dostupan tijelima kaznenog progona, radi čega mu je određen istražni zatvor i raspisana tjeralica”.

Njega se tereti da je u siječnju 2012. u Koprivnici i Virovitici, s ciljem da se okoristi, telefonski kontaktirao Nikolu K. i Miroslava Č. te im je “neistinito prikazao da im može dati pozajmice nakon što na njegov račun uplate novac za policu životnog osiguranja”.



Tako je u Koprivnici telefonski kontaktirao Nikolu iz Koprivnice koji je prethodno na teletekstu dao oglas da traži zajam u iznosu od 20.000 kuna. Nikola mu je nakon toga uplatio 3800 kuna, ali pozajmicu nikad nije dobio.

Nakon toga, telefonski je kontaktirao i Miroslava iz Virovitice koji je na internetskom portalu dao oglas da traži zajam u iznosu od 25.000 kuna. Miroslav mu je za policu uplatio 2200 kuna, ali pozajmice nije vidio.

Za Stipom Križancem koji je u nekoliko procesa dosad osuđen na višegodišnje kazne zatvora raspisana je i međunarodna tjeralica. Ali, bez uspjeha piše Danica.hr.

Komentari