STIŽU POHVALE ZA PREMIJERA Đapić: U dva mjeseca Plenković je dva puta matirao Vučića

Foto: Paun Paunovic/Cropix

Čelnik stranke DESNO, Anto Đapić na svom profilu na društvenoj mreži Facebook pohvalio je predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i njegov odnos prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“U nepuna dva mjeseca Andrej Plenković dva je puta šahovskim rječnikom matirao Aleksandra Vučića, nekadašnjeg nosača pivskih gajbi Vojislavu Šešelju i Tomislavu Nikoliću, a danas predsjednika države Srbije. Prvo mu je u srpnju ove godine pokazao kako je prostor općine Jasenovac, hrvatski državni prostor i kako se Vučić neće našetavati po Hrvatskoj kako želi i širiti obmane, laži o hrvatskom narodu u vlastitoj državi. Od te pljuske Beograd se još nije oporavio, a stigla je nova, snažnija koja pokazuje koliko hrvatska službena politika vodi računa o nacionalnim interesima!

Odluka europske komisije da na hrvatski prijedlog onemogući dostavu ruske nafte Srbiji još je jedan potez koji jasno pokazuje Srbiji da Hrvatska politika ima jasnu strategiju odnosa sa svojim susjedima, ali prije svega ne dopušta da naši vlastiti napori kao članice EU i NATOa budu obezvrijeđeni i omalovažavani!



Naime, mnogi su u Hrvatskoj bili skeptični, pa i predsjednik Republike Milanović oko čvrstog pravca koji je Hrvatska vlada zauzela oko ‘ukrajinske krize’ i vrlo jasnog pozicioniranja kao vjerodostojne članice euroatlantskih asocijacija,a ta se politika pokazala apsolutno ispravnom! Kritičari mogu tražiti različite kontraargumente ovakvoj politici, ali u vremenima tektonskih poremećaja Hrvatska se sa svim rizicima ispravno postavila! Plač i škrgut zuba iz beogradske čaršije samo potvrđuje ovu činjenicu! Vučićeve izjave o Plenkovićevom ustaštvu i 1941. samo dodatno razgolićuju bijedu srpske politike i nemoć, a potvrđuju snagu hrvatske pozicije!”, napisao je Đapić u objavi.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=205059835282065&id=100073341489389

Podsjetimo, Aleksandar Vučić iskoristio je samit u Pragu kako bi Hrvatsku ponovno u srpskim medijima predstavio kao najvećeg neprijatelja. Naime, Vučić je Hrvatsku optužio da je zabranila uvoz nafte Srbiji te da će zbog toga njezini građani morati plaćati skuplju cijenu derivata. Međutim, izostavio je objasniti da je do toga došlo jer je Hrvatska, kao i sve članice EU usvojila sankcije Rusiji, a kako se radi o ruskoj nafti koja je trebala do Srbije doći prelaskom preko hrvatskog teritorija isto nije moguće.

Komentari