Stižu reakcije na obraćanje Milanovića: ‘Ovako dramatično obraćanje predsjednika države je malo smiješno, ali sadržajno stoji’

Foto: HINA/Mario Strmotić

Prijepore između predsjednika RH Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zbog izbora čelnika Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) komentirao je i poznati odvjetnik Branko Šerić.

“Meni je ovo neobično. Na neki način simpatično i nesimpatično. Predsjednik države i Vlade kao da su cijelo vrijeme u predizbornoj kampanji. Očito da da. Sad se pripremaju novi izbori. Sadržajno je predsjednik države u pravu. Jedna od komponentni vlasti na kojima se bazira sigurnost države su svakako i sigurnosne agencije. One moraju funkcionirati. Ne smiju biti obezglavljene. Mislim da netko treba intervenirati. U prvom redu, hoće li to na predsjednika države ili nečiji drugi – mislim da je on sad na potezu da traži od Ustavnog suda intervenciju. Ima načina za to”, rekao je Šerić gostujući na RTL-u.

Je li ova situacija protuustavno stanje?

“Je, tvrdim da je. Ovako dramatično obraćanje predsjednika države je malo onako i smiješno, ali sadržajno stoji”.



Komentirao je i štrajk u pravosuđu.

“Mislim da nije stvar samo u pravosuđu nego uopće u katastrofalnom stanju u kojem se pravosuđe nalazi. Nikad gore nije bilo. Mislim da je to posljedica težnje da izvršna vlast želi izdominirati jednu od grana vlasti – i to sudbenu vlast”, naglasio je odvjetnik.

Komentari