Što je zapravo najveći krimen novog šefa DORH-a: ‘Nije važno je li on lijevo, desno, gore, dole…’

Foto: Josip Moler / CROPIX

Kada je u pitanju novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, uopće nije važno to kako se on ideološki identificira, je li lijevo, desno, gore, dole. Nije važno ni to s kim on spava ili ne spava, jede li soju ili je mesojed.

Još manje su važne neke njegove stare zasluge na koje je nasjeo dio desnice kao što je njegova uloga vezana za optužnicu protiv bl. Alojzija Stepinca ili njegova uloga u tome da su se Josip Perković i Zdravko Mustač izručili Njemačkoj (na stranu to što ozbiljna država ne bi trebala izručiti svoje obavještajce jer su oni i hrvatski a ne samo jugoslavenski obavještajci).

Za njegov izbor trebalo bit samo biti važno je li on kompromitiran ili nije. A jest.

Druženjem sa Zdravkom Mamićem i Josipom Rimac čovjek se trajno kompromitirao za biti na čelu Državnog odvjetništva. To je istina od koje se može bježati koliko god se hoće i vaditi se na to da ga ne vole “oni”, “udbaši”, “crveni”, “partizani” i tako dalje.



Josipa Rimac je optužena za ozbiljan kriminal. Zdravko Mamić je pobjegao iz Hrvatske zbog kriminala. Turudić se s njih oboje družio i to dosta prisno, a lagao je da nije.

Odgovor desnih, kada im se to kaže, bude da je brat Zorana Milanovića poslovao s poduzetnikom Bašićem koji je također optužen kao i Josipa Rimac. Pa OK, pokrenite postupak smjene Zorana Milanovića i smijenite ga ako je kriv.

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ne može eventualni kriminal obitelji Zorana Milanovića biti argument za Turudićevo druženje s kriminalcima. Pa nitko ne bi zaposlio u vrtić odgojiteljicu ili odgojitelja za kojeg je dokazano da se družio s pedofilima bez obzira što on sam nije pedofil i uzoran je građanin i voli djecu i sve što ide uz to. Samim druženjem s pedofilima se kompromitirao do te granice da ne može raditi s djecom.

Tako je i sa DORH-om. Ili bi barem trebalo biti.

A posebno je zanimljiva šarena koalicija u saboru i zastupnici koji su digli rukicu za Turudića. Miriše na koalicijski potencijal… Ozbiljno miriše.

A o tim desničarima koji podržavaju Turudića samo zato što je, eto, načelno desno i što, eto, načelno ide na živce nekom od “udbaša” je isto za neku drugu temu…

Turudić ima osam nekretnina, među kojima su stan, kuća, garaža i vinogradi

Komentari