Stranka Ivana Sinčića o uvođenju eura: ‘Ostaje nam samo da još više stegnemo remen’

Ronald Gorsic/Cropix

Novoosnovani Ključ Hrvatske, stranka eurozastupnika i bivšeg živozidaša Ivana Sinčića, na društvenim mrežama komentirala je uvođenje eura.

Sinčić je već ranije u više navrata isticao kako je protiv uvođenja eura, a takav stav podržava i njegova stranka.

“Kako se u medijima pojavljuju informacije da Hrvati žele i očekuju hrvatske papirnate novčanice eura. Ne samo da nema hrvatskih novčanica eura, što je manji problem, nego nismo svjesni da smo se odrekli svoje valute bez imalo otpora i da prepuštamo nekom drugom našu monetarnu suverenost.

Dakle, osim ovog divljanja cijena na tržištu i samih promjena cijena pred euro i sad kad je euro uveden, smatramo da će građanima biti još veći šok kad za koji dan dobiju svoju plaću u nekoliko stotina eura umjesto nekoliko tisuća kuna.



Mnogi će reći da je to isto, što i jesu u pravu, ali tek tad će građani shvatiti koliko njihov rad u Hrvatskoj (ne) vrijedi i koliko je cijenjen”, piše u objavi Ključa Hrvatske.

Sve vlade učinile su da vaš rad vrijedi malo
“Plenković i njegovi poltroni prema građanima plasiraju da je ovakva situacija izazvana od strane poduzetnika i trgovaca želeći maknuti odgovornost sa sebe, ali svima je jasno da kad bi hrvatske plaće barem malo bile izjednačenije s ostalim plaćama Europske unije naši građani bi bili zadovoljniji.

Sadašnja Vlada, kao i sve one prije, učinile su da vaš rad vrijedi tako malo. Nisu radile dobro, rezultat toga je današnja situacija u kojoj se nalazimo”, dodaju.

“Ostaje nam samo da još više stegnemo remen, kako je jednom izjavio HDZ-ov premijer osuđen za primanje mita, ili ćemo se svi zajedno dignuti na idućim izborima te pokazati da moramo, hoćemo i želimo bolje”, pišu na kraju.

 

Komentari