Stravična eksplozija skladišta u Uzbekistanu, jedna osoba smrtno stradala i 162 ozlijeđenih

Foto: Twitter

Jedna je osoba poginula, a 162 su ozlijeđene u snažnoj eksploziji u četvrtak u skladištu nedaleko od taškentske zračne luke koja je izazvala požar i izbila prozore na obližnjim stambenim zgradama, objavile su vlasti u Uzbekistanu.

Tinejdžer je umro nakon što je na njega pao okvir prozora, objavilo je ministarstvo zdravstva u priopćenju, dodajući da su 24 osobe hospitalizirane, ali im nije ugrožen život. Još 138 ljudi je ozlijeđeno i ozljede su im sanirane.

Letovi su normalno funkcionirali u međunarodnoj zračnoj luci u glavnom gradu, priopćila je uprava zračne luke.

Na videu i fotografijama na društvenim mrežama vidi se plamen koji se uzdiže u nebo, s ogromnim oblakom dima iznad skladišta. Uzrok eksplozije nije poznat



Na mjestu događaja postavljen je poseban laboratorij za istraživanje eksplozije, priopćilo je ministarstvo za izvaredne situacije.

– Brzim postupanjem djelatnika ministarstva za izvanredne situacije smanjuje se područje požara, dodaje se na Telegramu.

Objava na društvenim mrežama uzbekistanskog izdanja Daryo rekla je da je 16 vatrogasnih i spasilačkih ekipa poslano u borbu protiv požara u jednom od skladišta u gradskoj četvrti Sergeli u blizini zračne luke.

Komentari