Stravična nesreća u Italiji: 21 osoba izgubila život, mnogi su u teškom stanju

AP Photo/Antonio Calanni/Guliver

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u Italiji najmanje 21 osoba je izgubila život, a dvadesetak je ozlijeđeno nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije i zapalio se. Među ozlijeđenima je i jedan Hrvat. U tijeku je identifikacija poginulih.

Nesreća se dogodila u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom. Uzrok nesreće još nije utvrđen. Dužnosnici su objavili da je autobus pao na električne vodove i zapalio se oko 19:45 sati.

Meloni izrazila sućut
Autobus je prevozio turiste, uključujući Ukrajince, Francuze i Nijemce. Lokalni guverner Luca Zaia izrazio je žaljenje zbog “tragedije golemih razmjera” te je potvrdio da je najmanje 21 osoba izgubila život, dok je više od 20 hospitalizirano, od kojih su mnogi u teškom stanju.

Žrtve uključuju “ukrajinske turiste”, prema glasnogovorniku gradske uprave za AFP, ali i Nijemce i Francuze. Među ozlijeđenima su troje Ukrajinaca, Hrvat, Nijemac i Francuz.



Tragedija je izazvala duboku tugu i šok u Italiji i širom Europe. Talijanska premijerka Giorgia Meloni izrazila je sućut obiteljima žrtava, a francuski predsjednik Emmanuel Macron također je uputio izraze sućuti.

Slijedi analiza snimki
Prema dnevnom listu Il Corriere della Sera, autobus koji je išao po redu vožnje napustio je svoju traku na mostu, probio sigurnosnu ogradu i pao s visine od oko deset metara u blizini željezničkih tračnica koje su bile ispod.

Prema riječima venecijanskih vatrogasaca, autobus se zapalio nakon što je pao s nadvožnjaka. Istražitelji će detaljno analizirati snimke s nadzornih kamera i internih kamera u autobusu kako bi razjasnili uzrok nesreće.

Komentari