Strgao hrvatsku zastavu i gazio ju nogama, uz to pjevao četničke pjesme: Podignuta je optužnica

Unsplash

Zbog gaženja hrvatske državne zastave, pozivanja na mržnju prema Hrvatima i pjevanja četničke pjesme osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 67-godišnjeg osumnjičenika, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo.

Okrivljenika se tereti da je 11. siječnja ove godine u Dalju sa Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu bili zatočeni u Dalju, skinuo s jarbola zastavu Republike Hrvatske. Zatim je potrgao sajlu i zastavu RH, te je bacio na pod i gazio nogama.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Pozivao na mržnju

Tu se nije zaustavio nego je istoga dana, nakon iživljavanja na zastavi, otišao ispred jednog objekta gdje je psovao i pozivao na mržnju prema okupljenim građanima, a na kraju je otišao ispred zgrade Postaje granične policije Dalj glasno pjevajući četničku pjesmu uz opetovane psovke i govor mržnje.

Tužiteljstvo ga je na temelju kaznene prijave PU osječko-baranjske pred Županijskim sudom u Osijeku optuži zbog ‘‘zbog kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske i kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju”. Državno odvjetništvo također je predložilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.



Manijak otrgnuo hrvatsku zastavu, bacio je na pod i gazio: Pjevao je i neprimjerene pjesme

Komentari