Sve odluke ostaju iste, osim jedne, evo što se mijenja

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar Davor Božinović komentirao je nove odluke Stožera na konferenciji za medije.

“Kao što je najavljeno, upoznat ću vas s time da će Stožer donijeti četiri nacionalne i jednu lokalnu odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode nove mjere radi sprječavanja širenje virusa. Druga odluka o izmjeni javne organizacije prijevoza putnika, izmjena odluka o posebnom uvođenju organizacije rada za djelatnost trgovine i odluka o privremenoj zabrani prelaza graničnih prijelaza u RH”, rekao je.

Dodao je da se radi o horizontalnim odlukama i primjena za sve odluke se produžuje do 31. ožujka, a stupaju na snagu 13. ožujka.

“Sve uvedene nužne epidemiološke mjere su iste, osim što će najveći dopušteni broj koji će moći biti prisutan na kulturnim programima određivati se u preporukama HZJZ koji će taj najveći dopušteni broj moći smanjivati ili povećavati”.



Propisat će se detaljni protokoli mjera putem preporuke HZJZ, dodao je.

“Neće se čekati odluka Stožera već HZJZ može određene mjere pooštravati ili ublažavati ovisno o situaciji. Omogućit će se uz strogo pridržavanje mjera natjecanja na otvorenom, i za niži rang natjecanja zbog djece i mladih sportaša. Što se tiče odluke na lokalnoj razini, radi se o produženju mjera koje vrijede u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tako nam je najavljeno i mislim da je to dobra praksa”, objasnio je.

Dodao je da očekuje od lokalnih i županijskih stožera koji imaju izražen rast da predlože sve što smatraju nužnim u skladu s lokalnom epidemiološkom situacijom, prenosi N1. 

 

Komentari