SVE VIŠE ZARAŽENIH OD COVIDA-19 MEĐU ŠKOLARCIMA U prva tri dana ovoga tjedna stotinjak zaraženih u osnovnim i 88 u srednjim školama

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz dana u dan sve je više zaraženih od koronavirusa. Prema podacima Nacionalnog stožera, u četvrtak je bilo zabilježeno 1.373 slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 15 osoba. 

Zabrinjava porast mlađih oboljelih.

“U prva tri dana ovog tjedna imamo gotovo 100 u osnovnim i 88 u srednjim”, rekla je Tatjana Petričević Vidović s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Dodala je kako to i oni vide u Nastavnom zavodu, na povećanom broju testiranja.



“Konkretno, kao voditelj školske službe za adolescentnu medicinu vidim taj podatak i u našim školama u gradu Zagrebu”, istaknula je Tatjana Petričević Vidović, spec. školske medicine, za HTV.

Dodala je kako se povratkom u školske klupe i zatvorene prostore vidi porast broja zaražene djece.

“U prvom tjednu smo imali 80-ak novooboljelih u osnovnim školama, a 99 u srednjim. Već u drugom tjednu imamo 229 u osnovnim, odnosno 203 u srednjim školama. U prva tri dana ovog tjedna gotovo 100 u osnovnim školama i 88 u srednjim. Ono što primjećujemo ove školske godine je da se virus puno brže širi unutar razreda”, naglasila je Tatjana Petričević Vidović za HTV.

Komentari