Svečanost na Pantovčaku! Gotovina dao zanimljivu izjavu: ‘Mi živimo jedno čudno razdoblje’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj primopredaji dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Odbor za obranu Hrvatskog sabora jednoglasno je podržao prijedlog imenovanja generala Tihomira Kundida za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga koji će na tom mjestu zamijeniti admirala Roberta Hranja.

Na svečanosti na Pantovčaku pojavio se i general Ante Gotovina kojeg se rijetko viđa u javnosti, a još rjeđe daje izjave. Kratko je rekao: “Mi živimo jedno čudno razdoblje, jedan od najvažnijih stupova sigurnosti su Oružane snage, Hranju želim mirno more i mirnu luku, general Kunid je iskusan i odgovoran vojnik i čovjek”.

Amdiral Hranj je rekao kako mu se čini da su ove četiri godine prošle brzo. “Bilo je napeto, izazovno, no zanimljivo, napravili smo puno dobrog, mogli smo još, ali to je u životu tako, ono što nismo stigli mi, napravit će general Kundid, pozivam sve da mu pruže pomoć, uvjeren sam da će uspješno nastaviti i brže i bolje modernizirati oružane snage”, rekao je.



FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Kundid otkrio svoje ciljeve: Jačanje i modernizacija vojske

Zatim je govorio novi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general Tihomir Kundid.

“Prioritet mog djelovanja bit će usmjeren na jačanje i razvoj Hrvatske vojske kroz modernizaciju i opremanje, u skladu s novim sigurnosnim prijetnjama i ugrozama. Živimo u kompleksnom vremenu po pitanju sigurnosne paradigme, težište se stavlja na oružane snage. Moraju biti opremljene u skladu sa zahtjevima, a to je obrana nacionalnog teritorija, mi moramo pridonositi kao NATO članica, sudjelovat ćemo u raznim misijama”, rekao je te na pitanje kakvu suradnju očekuje s predsjednikom RH, kratko je odgovorio: “Ja sam vojnik koji služi Domovini i narodu, sve izvan tog konteksta nije u mom interesu”.

Gotovina emotivno o mladom heroju Domovinskog rata: ‘Bio je prirodno nadaren, vrhunski čovjek’

Komentari