‘TAJ LIK SUTRA DOLAZI U ZAGREB!’ Bujanec podsjetio: ‘Rugao se Hrvatima, tepao je Arkanu, dovodi ga Pupovac’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nakon što je početkom tjedna iz Srbije stiglo novo iznenađenje u novoj godini, da je srbijanski šef diplomacije i prvi potpredsjednik vlade Ivica Dačić najavio kako “Srbija u novoj godini, na prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića, namjerava ‘odlediti’ odnose s Hrvatskom”, u čemu bi mu trebali pomoći čelnik DSHV-a i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov, te predsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik SDSS-a u Hrvatskom Saboru Milorad Pupovac, reakcije, ali i upitnici iznad glava, sve su brojniji.

“Predsjednik (Srbije Aleksandar) Vučić tražio je da napravimo konekcije sa Žigmanovom i Pupovcem, da malo odledimo odnose s Hrvatskom“, kazao je u subotu Dačić, gostujući na TV Pink te najavio kako će sa Žigmanovom ići na domjenak u povodu pravoslavnog Božića u Zagreb, gdje se očekuju i najviši hrvatski dužnosnici. Dačić je rekao kako će Srbija s Hrvatskom tražiti bolje odnose u budućnosti “bez ikakvog uvjerenja da ćemo sad jedni drugima promijeniti svijest i mišljenje“.

Na tu je vijest reagirao, među ostalima, reagirao na Facebooku i novinar i voditelj Velimir Bujanec, koji je napisao kako Dačić, koji je govorio da su “ustaše pobile 91 člana familije Tesla”, u Zagreb dolazi baš na 80. obljetnicu smrti Nikole Tesle. Podsjetio je i na još neke Dačićeve poruke, te uz objavu priložio video na kojemu Ivica Dačić hvali ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

‘Taj lik sutra dolazi u Zagreb’
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:



“POGLEDAJTE KAKO JE DAČIĆ HVALIO ARKANA: Taj lik sutra dolazi u Zagreb!

Vučićev ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, poznatiji po nadimku ‘Mali Sloba’ – sutra dolazi u Zagreb – “otopliti” odnose između dviju država…

Dovodi ga Pupovac, na tzv. božićnom domjenku SNV-a najavljen je Plenković sa svitom, a bit će tu i Porfirije…

‘Otvoreno se rugao Hrvatima’
Slučajno ili ne, Dačić u Zagreb dolazi baš na 80. obljetnicu smrti Nikole Tesle. Slučajno ili ne – upravo je Dačić prije pet godina u New Yorku, na famoznoj izložbi o Jasenovcu – držao prodike Andreju Plenkoviću i govorio o tome kako su “ustaše ubile 91 člana familije Tesla”…

Kada je u ožujku prošle godine pao dron iznad Zagreba, Dačić se otvoreno rugao Hrvatima i usput pohvalio kako je Srbija svojedobno uspješno srušila NATO letjelicu… Sada dolazi u glavni grad države – članice NATO-a!

U siječnju 2000. godine Ivica Dačić je relativizirao zločine Željka Ražnatovića Arkana i tepao mu da je nesumnjivi srpski patriot… Ne zna se jedino jel’ i njemu Arkan poklonio kakav komad zlata, istrgnut s vrata nekog ubijenog vukovarskog Hrvata – slično kao i prvoj cajki Srbije”, napisao je Bujanec u objavi na Facebooku.

 

 

 

Komentari