Tenzije na vrhuncu! Plenković žestok: ‘Skriveni lider oporbe, i on i SDP će izgubiti po treći put’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon odluke predsjendnika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da će biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su zazvani za 17. travnja.

“Njemu na odgovornost, nama dodatna motivacija za pobjedu!”, rekao je Plenković

“Da bi cirkuska atmosfera bila jača, dok smo se vozili prema Osijeku, čuli smo da je Milanović odlučio ići na izbore sa SDP-om. Jeste vidjeli to? To je taj cirkus koji se nastavlja. Mislim da je to sjajno, konačno su maske pale. Imali smo do danas skrivenog lidera oporbe, sad imamo kalkulatnog kandidata.

Svi ćemo mu pokazati da će izgubiti i on i SDP po treći put. Postoje samo tri jasne poruke. SDP je nikad slabiji. Druga politička poruka je DORH. Ovako paničan potez radi samo netko tko je u velikom strahu”, rekao je Plenković s govornice na skupu u Osijeku.



Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Milanović podigao strasti

Podsjetimo, Na konferenciji za medije koju je organizirao Peđa Grbin, predsjednik Zoran Milanović najavio je svoju kandidaturu na parlamentarnim izborima. Istaknuo je da u životu svakoga dolazi trenutak kada treba napustiti svoju zonu udobnosti, te da je taj trenutak došao i za njega, osobito nakon događaja vezanih uz Turudića.

Dodao je kako su svi pokušaji da se to spriječi bili uzaludni te da je sada vrijeme za djelovanje. Milanović je ponovio svoje obećanje o odlučnom i poštenom vođenju države, te najavio borbu protiv korupcije i nepravde.

“Odlučno ćemo se obračunati s lopovima, ugnjetavačima i njihovim saveznicima. Moji suradnici i ja nismo iznevjerili povjerenje dok smo bili na vlasti, i nećemo ga iznevjeriti ni ubuduće. Naša vjera i odlučnost jači su od političkih razlika te vjerujemo u zajednički rad”, poručio je Milanović.

Nakon šokantne objave oglasio se Zoran Milanović: ‘Siguran sam u izbornu pobjedu’

Komentari