TEŠKO RAZDOBLJE ZA JOSIPU RIMAC! Shrvana zbog neočekivane tragedije povukla se iz javnosti

Ronald Gorsic / CROPIX

Bivša državna tajnica i nekadašnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac već neko vrijeme puni medijske stupce istragama i aferama koje su s njom povezane. Nedavno je Rimac odlučila istupiti u javnost kako bi iznijela dio svoje verzije priče o aferi Vjetroelektrane uz koju je se povezuje.

Piše: Iva Međugorac, Dnevno.hr

Premda se vjerovalo da bi taj njen istup mogao naštetiti premijeru Andreju Plenkoviću, na koncu od te priče nije bilo ništa. Rimac je javno potvrdila da se na temu Vjetroelektrana sastajala sa glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek koja je te tvrdnje ubrzo demantirala i na tome je stalo.

Nije se ni Rimac više obraćala predstavnicima medija, no takvo što ne čudi, budući da bivša gradonačelnica prolazi kroz jedno od najtežih razdoblja u životu.



“Iznimno vrijedan čovjek”
Naime, kako saznajemo nedavno je preminuo njen otac Josip Jole Čulina, što je za Rimac iznimno potresno tim više što je ostala i bez majke koje je preminula od posljedica koronavirusa. Upravo je svojoj majci Rimac posvetila knjigu Mater i ćaća pet kćeri koju je pisala u vrijeme dok je boravila u Remetincu. Često je Rimac isticala da korijene vuče iz tipične dalmatinske radničke obitelji, a njen otac prema tvrdnjama onih koji su ga poznavali bio je iznimno vrijedan čovjek.

Dio života proveo je radeći u inozemstvu, dok se marljiva majka brinula o Josipi i njezinim sestrama. Otac se po povratku iz inozemstva posvetio poljoprivredi. Inače je otac Josip Čulina rođen 1938.godine, a od njega se osim njegove imenjakinje Josipe oprostio i ostatak ove mnogobrojne obitelji uključujući i Josipine sestre Mariju, Nediljku i Biserku.

Voljela ga je
”Najviše me boli kad mi se dira u oca koji je godinama radio u Nizozemskoj i mukotrpno, svojim radom, stekao sve, a ne pozicijom bilo koje od svojih kćeri”, tvrdila je svojedobno Rimac, najprobitačnija kćer obitelji Čulina koja je uvijek živjela skromno. Po završetku rata vratili su se u selo Lukar, pokraj Oklaja nadomak Drniša u kojem im je država obnovila kuću, a otac Josip obitelj s pet malodobnih kćeri uzdržavao je skromnom mirovinom obrađujući dio škrte zemlje.

 

Komentari